Онлайн бизнес от дома

Онлайн бизнес от дома

Онлайн бизнес от дома? Спецификите на днешния ден, все повече хора в Европа работят от дома си. Не малко работещите, които губят своите работни места поради невъзможността да изпълняват обичайните си дейности. На фона на 1300 регистрирани безработни и то само за един ден в България интернет се превръща във възможност. Той е алтернатива, която в определени случаи да запазим своето работно място. Но също така дава възможност да открием нови бизнес възможности.

Във време на карантина най-печеливш се оказа бизнеса, който е ориентиран онлайн, тъй като той не е засегнат изцяло от забрани. Специалисти съветват конвенционалния бизнес да се ориентира онлайн. Така ще се избегне сегашната ситуация в която много компании загубиха клиенти и пазари. А други компании фалираха поради невъзможността да печелят в условия на постоянни ограничения. Преминаването на бизнеса към онлайн среда несъмнено е най-добрият вариант.

Разбира се за част от тези компании, които до този момент са нямали онлайн присъствие това ще бъде едно напълно ново предизвикателство. Не нека да видим няколко интересни идеи, които биха били от полза в това начинание

Онлайн магазин

Това е едно от решенията, които ще превърнат вашият стационарен магазин в такъв, който да има глобален достъп. С платформи, като OpenCart, WordPress и много други, за кратък период това може да се осъществи. Инвестицията в такъв проект понякога е в пъти по рентабилен от конвенционалните стационарни магазини. Причината е, че при стационарните магазини бизнеса е зависим от потока клиенти, който преминава около вашият магазин. Хубавото е, че онлайн бизнес от дома не е ангажиран с това непременно да имате на склад това което предлагате. Част от стоките може чисто и просто да дистрибутирате.

За да стартирате онлайн магазин е нужно да изберете домейн и подходящ хостинг план в Jump.BG . В хостинг плана има удобен автоматичен инсталатор, който би подпомогнал процеса свързан с инсталирането на избраната от ваш платформа за онлайн търговия. Разбира се ако не сте уверени в това което правите винаги може да се обърнете към специалист с който да направите успешен онлайн магазин.

Афилиейт маркетинг

Ако смятате, че изработката на онлайн магазин и неговото управление е трудоемък и сложен процес, това е вашето решение. Технологията на този процес е свързана с това да предлагате продукти на онлайн магазини чрез персонална афилиейт връзка. От вас и вашите възможности за намиране на клиенти зависи и вашата печалба. Колкото по широк е кръга от хора на които споделяте афилиейт връзката си толкова по-голяма е вероятността някой от тях да поръча. Съответно вие да получите своята комисионна.

Стартирайте блог

Ключовите моменти в създаването на блог съдържание е свързано с това поднесената от вас информация да е интересна и да привлича последователи.

Печалба може да се реализира, когато в самият блог бъдат вложени реклами от платформи, като Google AdSense. Друг вариант е да включите по ненатрапчив начин афилиейт линкове или друго платено съдържание, което да ви осигури приход.

Влог

Ако досега говорихме за блог сега е ред да поговорим и за влог и възможностите за реализиране на приход от тях. Една от най популярните видео платформи е YouTube. Тя дава възможност за монетизиране на гледането на ваше видео съдържание от милионите потребители по света. Тук нещата, като изисквания за съдържанието са почти същите. Трябва да създадете наистина интересно или уникално съдържание, което да провокира гледаемост. Така заедно с видеото видео платформата пробутва реклами от които вие получавате, комисионна. За да монтизирате своето съдържание платформите, като YouTube имат изисквания, които трябва да покриете и стриктно да се придържате към правилата на общността. Създаването на интересно и креативно видео съдържание не е лесен процес, но пък може да се окаже вашата страст.